FEEL THE RHYTM 2

Helgkurs i rytmmusik för kvartett, ensemble och kör. 

Ordnas i Borgå, på Campus, 14-15.10. Kom med din grupp och bli personligt coachade av Anders Jalkéus, känd från The Real Group. Ett unikt tillfälle.

Feel The Rhytm ordnades första gången i Tammerfors 2014, och det blev en stor framgång. Nu kommer FEEL THE RHYTM 2, där det förutom Anders Jalkéus coachingsessioner ordnas workshops med Sören Lillkung och Camilla Wikstén-Rönnbacka. Deltagarna blir indelade i grupper och deltar i workshopar och coaching antingen aktivt eller som åhörare. 

På lördagskvällen avnjuter vi tillsammans en hejdundrande Showmiddag i Borgå Campus, med chans att uppträda!

Sista anmälningsdag är 15.09. Läs mer och anmälning här.
 

 

DIRIGENTKURS och MUSIKFORUM, 

Campus Allegro, Jakobstad 3-5.11.


DIRIGENTKURS (3-5.11)

Målgrupp: Dirigenter och vicedirigenter på alla nivåer.
Lärare: Den danske gurun Peter Ettrup Larsen.
Kursspråket är svenska. Som "instrumentkörer" fungerar Bel Canto och Tonfallet, och som orkester Jeppo Ungdomsorkester. Det finns gott om plats för passiva deltagare, vilka även kan delta i MUSIKFORUM (se nedan). 

Läs mer om dirigentkursen, anmälning här.
 

MUSIKFORUM 2017 (3-4.11)

Målgrupp: Alla som jobbar med körledningen, eller sitter i körens musiknämnd och vet vilket stort arbete det kan vara att hitta och välja "rätt" repertoar, för att inte tala om att arrangera eller beställa arrangemang. 

Musikforum pågår parallellt med dirigentkursens sessioner i Campus Allegro. Detta år är temat "Olika aspekter på körrepertoar; tips, tankar och idéer - och diskussion". Utöver detta får vi presentationer av apparna ScorX och We Are Voice, och deras möjligheter för våra körer och vårt förbund.

På plats: Bl.a. dirigent Hanna Kronqvist (moderator, vocal blending mm.), Reijo Kekkonen (förlagsbranchen), Kristian Nyman (dirigent, kapellmästare), med flera. Det blir intressanta inledningar, med påföljande diskussion, egna erfarenheter, tankar och funderingar.  Läs mer om Musikforum, anmälning här.

 

 

Följ med till Sveriges största körhappening:

WE ARE VOICE, Friends Arena 4 november

Konceptet är enkelt. Publiken är kören. Den delas upp i stämmor och sjunger tillsammans, under ledning av Tommy Körberg, Malena Ernman, Sofia Karlsson och andra svenska stjärnartister.

Sångernas stämmor övar man in på förhand, via We Are Voice-appen (finns i mobilens AppStore/GooglePlay) där sångerna med noter och övningsfil, lättanvänd!
Läs mer på wearevoice.se !

Ifall vi lyckas samla tillräckligt många intresseanmälningar ber vi regionernas bussbolag boka charterresan! Vi behöver era svar inom september månad, bussbolagen behöver ha anmälningarna allra senast den 29.9.

Intresseanmälning, blanketten här

UPDATE 29.8: Redan har ett tiotal anmält sig direkt till Ingves & Svanbäck. Resa blir av från Österbotten, åtminstone vad det ser ut ! 
020-7815 360 (+358-20-7815 360) ​ monica.spara@ingsva.fi
Update 30.8: Ytterligare 8 anmälningar, nu från Jakobstad. 
Update 1.9: Sju anmälningar till, från Oravais och Kristinestad.
Nu också Dagsmark med!

 

Evenemanget beskrivs såhär på webbsidan:

”We Are Voice vill tillsammans med er skapa en unik och inkluderande körupplevelse där ni alla ska vara med och sjunga med oss! Därför vill vi bjuda er till en fantastisk konsert på Friends Arena den 4e november. We Are Voice-konserten på Friends arena är en körkonsert, där publiken är artisterna och artisterna är publiken. Du som köper biljett till konserten kan välja vilken stämma du vill sjunga och sitta med. Repertoaren till konserten finns i We Are Voice-appen.

Så går konserten till:

1. Ladda ned We Are Voice-appen gratis via App Store eller Google Play, till din telefon eller surfplatta. Registrera dig, ange vilken stämma du sjunger och få tillgång till noter och stämfiler. Träna hemma.

2. Repetition på plats: Hela första akten av konserten kommer vara en genomgång av de låtar som ska sjungas. Här kommer hela Friends Arena att förvandlas till en stor kör!

3. Konserten: Under andra akten av konserten kommer våra gästartister vara med och sjunga. Här är publiken artisterna och artisterna är publiken – här kommer vi alla att sjunga tillsammans!”

Repertoar (kompletteras):

All my loving
Anthem
Back in the USSR
Bridge over troubled water
Caravan of love
Jag vet en dejlig Rosa
Here, there and everywhere
Sommarpsalm (En vänlig grönskas rika dräkt)
Uti vår hage

Res enkelt med charterbuss - vari ingår buss, båt och hotell. Köp konsertbiljetten skilt.

Resan blir av förutsatt att det finns tillräckligt stort intresse. Bussbolagen vill fylla en buss innan de bokar båt och hotell. Köp därför dina konsertbiljetten EFTER att du betalat bussbolaget (dvs då du vet att resan säkert blir av.)

Ingves & Svanbäck ordnar charterresa från Österbotten, mer info och direktanmälning via den här länken (Obs: Avfärd från Helsingfors fredag kväll):
https://www.ingsva.fi/package/we-are-voice-friends-arena-stockholm/

Tidstrand, Frimans och Oravais Trafik har kommit in med offerter för följande:
(Man kan kontakta bolagen direkt.)

  • Bussen avgår fredag 3.11 från din region 
  • Båt från Åbo (eller Helsingfors) till Stockholm, med 4-personers hytter.
  • Hotell i Stockholm 4-5.11, med busstransport till Friends Arena.
  • Söndag 5.11 buss till båten från Stockholm till Åbo
  • Söndag kväll i Åbo, buss till hemregionen. (För Åland gäller andra tider).

Man hinner förhoppningsvis på jobb på måndag morgon!

We Are Voice-konsertbiljetterna köper man på egen hand från www.friendsarena.se, dem sköter alltså bussbolaget inte om.

Intresseanmälan skickas till kansli@fssmf.fi inom september, ju förr dess bättre.
FSSMF vidarebefordrar intresseanmälningarna till bussbolagen, allra senast 29.9.

Bussbolaget fungerar som researrangör, och bussbolaget kontaktar alla intresseanmälda för slutlig anmälan, och fakturerar resenären direkt, och meddelar slutlig körrutt för upplockande av resenärer.

Printa ut bifogade anmälningslista (pdf), skicka runt den i kören, fyll i den, fotografera den och maila/messa den till kansli@fssmf.fi / 0500 865990 inom september månad, helst i god tid före den 29.9.  

Man kan även göra sin intresseanmälan via www.fssmf.fi 

Det slutliga priset varierar beroende på region och bussbolagets slutliga erbjudande. Priset för resan kan bli ca 250-300 euro, enligt preliminära inkomna offerter.

Detta är höstens resa, och sällan ordnas en så här rolig körresa så här snabbt och enkelt.

 


 

 

 

 

FSSMF stöder både enskilda musiker och ensembler

Finlands Svenska Sång- och Musikförbund är en paraplyorganisation för amatörkörer och -orkestrar i Svenskfinland. Genom kurser, understöd, tekniska lösningar och förlagsverksamhet kan vi hjälpa just din ensemble att ta ytterligare ett kliv framåt i utvecklingen. Vi håller också reda på vad som sker inom musiklivet i Svenskfinland och vill vara med där det händer. Det är också vår uppgift att lobba för och driva frågor som är viktiga för just amatörmusiker.

 

Läs mer om våra tjänster här >>

Läs om vad som är nytt inom förbundet här >>

 

Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss på kansliet. Vi hjälper dig gärna vidare, oberoende om du söker noter, sångare eller musikanter till ett projekt eller behöver hjälp med webbsidor eller bokföring för din ensemble.


Du kan också följa oss på Facebook:
 
 

 

Verksamheten stöds av Svenska Kulturfonden