Webbstöd

Som medlem i Finlands svenska sång- och musikförbund får din kör, orkester eller ditt förbund en gratis webbsida genom Webbhuset.
Ni får hjälp av förbundet att sätta igång själva webbsidan. Efter det förväntas ni ha en ansvarsperson som sköter uppdateringarna och upprätthåller sidan, men förbundet står fortfarande för webbstöd i situationer där det behövs hjälp.

Ta kontakt med kommunikatör Helene Wallin om ni behöver hjälp med att upprätta en webbsida eller har något problem med den existerande sajten.

Förbundet uppmuntrar medlemsförbunden, -körerna och -orkestrarna att uppdatera sina sidor från den förra webbsidemodellen som skapades 2013, till den nya som togs i bruk hösten 2018.

Vi har tre olika mallar som vi erbjuder våra körer. Stora mallen har många undersidor och ganska mycket att hålla reda på. Broschyrmallen är den minsta mallen och är i princip bara en sida, som en flyer, där det viktigaste om kören kommer fram. Mellanmallen är en kompromiss mellan de två, och har tre undersidor.

Förstås kan man utveckla dem rätt så mycket utöver det här om man har vilja, kunskap och tid, men också i grundläggande form är det lätt att modifiera någon av dessa.

Det som är viktigt att tänka på är att alla modeller kräver minst en bra (= högupplöst) bild som huvudbild. FSSMF har några generiska körbilder i lager som man kan använda om man inte har någon själv.

Mallarna i korthet

Färgerna i footern/headern går att ändra på samtliga mallar och det gör också en del andra inställningar för sidans färger. Man kan också lägga till olika moduler (artiklar, kalender, bildspel, bildgalleri, medlemssidor med inloggning osv).