FSSMF skickar 4 stipendiater på dirigeringskurs till Piteå

23.08.2022 kl. 18:11
Fyra glada dirigenter kommer att få fila på sin dirigeringsteknik, sångteknik och repertoarkännedom med hjälp av kompetenta lärare i en fantastisk miljö, då FSSMF erbjuder dem en unik möjlighet att delta i kursen Kördirigering och röstutveckling på Framnäs folkhögskola i Piteå i Sverige.

FSSMF har beviljat stipendier till 4 sökande för deltagande i dirigeringskursen, nämligen Magnus Strandvik, Misa Ståhl-Norrholm, Martina Lindberg och Kirsi Tunkkari. Stipendiet ersätter resekostnader enligt redovisning för upp till 1500 euro per deltagare.

Ansökte om studieplats – fick finansiering

Sammanlagt fyra sökande till kursen Kördirigering och röstutveckling skickade i mars in en ansökan till Framnäs folkhögskola, där de uppgav tidigare erfarenheter av dirigering och körsång, samt stämma.

Efter att ha blivit antagna till kursen, skickade de in en fritt formulerad ansökan till FSSMF, som  ersätter kurs-, rese- och logikostnaderna mot redovisning. Stipendiet beviljades i första hand till dirigenter i körer som är aktiva inom körer i förbundet.

Kursen har ordnas i Piteå

Kursen spänner över ett läsår och är lämplig för sångare och dirigenter som vill förkovra sig i kördirigering och körsång. Man bör ha viss erfarenhet av att dirigera eller att sjunga i kör även om innehållet anpassas individuellt efter befintlig nivå. Kursen erbjuder generöst med podietid med övningskör, individuella sång- och dirigeringslektioner, gruppundervisning, auskultation samt seminarier. Kurstillfällen ordnas på Framnäs folkhögskola i Piteå under fyra förlängda veckoslut:

  • 9 – 11 september 2022
  • 11 – 13 november 2022
  • 20 – 22 januari 2023
  • 17 – 19 mars 2023 

Som lärare fungerar:

Erik Westberg – Professor i kördirigering vid Musikhögskolan i Piteå
Emma Rönnlund – lärare i sång vid Framnäs Folkhögskola
Jakob Grubbström – lärare i kör vid Adolf Fredriks musikklasser

FSSMF gratulerar Magnus, Misa, Martina och Kirsi och önskar lycka till med kursen!