Delta i sommarens bigbandkurs på VNF!

VNF ordnar en bigbandkurs 12-15 augusti i Karis. Kursen ordnas i samarbete med FSSMF och riktar sig till intresserade i alla åldrar. Kom med och njut av att spela tillsammans i en stor orkester!

Förbundsdagen 2022 - Förbundet har fått två nya hedersmedlemmar

Årets Förbundsdag hölls lördagen den 9 april. Förbundsdagen är förbundets högsta beslutande organ.

FSSMF delar ut stöd för körläger i finlandssvenska folkhögskolemiljöer

FSSMF börjar dela ut understöd till medlemsensembler som arrangerar kör- eller orkesterläger och samtidigt utnyttjar de fina folkhögskolemiljöerna i Svenskfinland.

FSSMF delar ut 4 stipendier för deltagande i dirigeringskurs

Vill du fila på din dirigeringsteknik, sångteknik och repertoarkännedom med hjälp av kompetenta lärare i en fantastisk miljö? FSSMF erbjuder nu kördirigenter i Svenskfinland en unik möjlighet att delta i kursen Kördirigering och röstutveckling på Framnäs folkhögskola i Piteå i Sverige.

Dags att nominera till FSSMF:s förbundspriser!

Förtjänar någon i din ensemble ett pris? Varje år delas FSSMF:s förbundspris ut till årets körsångare i damkör, manskör och blandad kör, samt för årets instrumentalister, årets funktionär och årets musikledare för unga.

Andrea Eklund har skrivit musiken till den nya Muminfilmen ”En ung Mumins äventyr”

Senast fick Andrea Eklund i uppgift att komponera öppningssången till Muminfilmen "Trollvinter i Mumindalen". Nu har hon skrivit all musik till den nya filmen "Muminpappans bravader – En ung Mumins äventyr" som har Finlandspremiär i slutet av mars. ”Det är mycket symfonisk orkestermusik åt det pampigare hållet”, berättar Eklund för Resonans.

Följ Finlands svenska sång- och musikförbund på Facebook!