Hitta en kör att sjunga i

Nytt från FSSMF

Nordiskt sångsymposium i Oslo 20-22 september

Betydelsen av sång - för kultur, hälsa, gemenskap och inlärning - vi har mycket att lära av varandra, både internt och över nationsgränserna. Genom närmare samarbete och mer kunskapsutbyte kan vi stärka utförandet av våra samhällsuppdrag.

Tori Longdon och Jamie Wright kommer till Sandels i höst!

Sjung med de brittiska dirigenterna Tori Longdon och Jamie Wright. De drar en workshop för dirigenter, och en för alla korister. Bli inspirerad och lär dig något nytt!
Foto: Jessica Lindgren

Benny Ojala vann kompositionstävling!

Ledaren för Närpes Skolmusikkår, Benny Ojala, har vunnit första pris i Pirkanmaan Pinna-kompositionstävlingen som arrangerades 23.4 i Sigynsalen i Åbo.

Körledarfortbildning modul 3: Rytmisk körmusik

Jim Daus Hjernøe (DK) och Ida Olsonen, med kören Musta lammas hör till eliten inom rytmisk körmusik. Lär dig leda rytmisk kör under deras ledning. Anmälningen är öppen!

Samspelsveckoslut för blåsare, välkommen med och spela!

Samspelskursen ordnas 18-20 augusti och erbjuder alla som spelar blåsinstrument en möjlighet att under ett veckoslut musicera tillsammans med andra blåsare under ledning av Nanne Vaihinen och Johan Cantell.

Förbundets framtid utstakas i ny strategi

På förbundsdagen antogs den framtidsstrategi som anger riktningen för förbundet under de kommande åren. Här kan du läsa om hur vi i förbundet ser på vår mission, och hur vi definierar våra visioner och målbilder.
En rosa bild med en bild från ett fint dukat bord.

Musikutskottens träff med sommarsits 

Kom med på musikutskottens informativa och trivsamma middag den 7 juni. Kvällen blir samtidigt ett startskott för sång- och musikfesten 2026.
Rosi Djupsund har långt ljust hår och är klädd i svart.

Rosi Djupsund ny ordförande för FSSMF

Finlands svenska sång- och musikförbund valde Rosi Djupsund till ny ordförande.
PÅ bildens syns sju mottagarna av FSSMFs förbundspriser 2023.

Årets pristagare premierades på Musikgalan i Tammerfors!

"Vad glad jag blir". Så uttrycker sig flera av mottagarna av förbundspriserna. Möt här personerna som premieras för sitt engagemang i det finlandssvenska sång- och musiklivet 2023.
Två foton. Kuggom folkhögskola är en röd träbyggnad och fyra korister sjunger från noter.

Ansök om körlägerstöd från FSSMF

Har ni en idé om att ordna ett körläger? Gör som Vox Femina och ansök om körlägerstöd från FSSMF. I höstas tillbringade damkören en helg på Kuggom folkhögskola, läs och låt dig inspireras. Artikeln har publicerats i Resonans nr 4.
FSSMF:s logo är mörblåd med en lagerkvist, diagonala streck som kan tolkas som strängar eller notlinjer.

FSSMF får ny grafisk profil

Finlands svenska sång- och musikförbund byter skepnad. Framöver kommer våra medlemmar att kunna se förbundet i en mer allsidig färgkombination och logotyp.
Ålands Projektkör nominerades för konsertföreställningen Havsandar. Foto: Daniel Eriksson

Ålands Projektkör får Evert Ekroth-priset

Ålands Projektkör får ta emot Evert Ekroth-priset på 2000 euro av Finlands svenska sång- och musikförbund. Priset delas ut vartannat år.

Hitta en kör att börja sjunga i

Följ Finlands svenska sång- och musikförbund på Facebook!