Jobb att söka!

Nytt från FSSMF

Åland United Play Camp 5–10 augusti

Avsluta sommarlovet med sång, bollkonst och rörelseglädje! Åland United Play Camp är ett samarbetsprojekt mellan Åland United, Kungliga Musikaliska Akademien och DUNK där idrott och kultur förenas under sex lägerdagar. "Barn behöver både musik och idrott och särskilt den gemensamma sången har en viktig roll i idrottssammanhang", säger Susanna Rydén.

Statens nedskärningar hotar tredje sektorns verksamhetsförutsättningar

Finlandssvenska organisationer sammankallades till stormöte på G18 av Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f., Luckan Helsingfors, Förbundsarenan och Finlands svenska sång- och musikförbund.
Patrik och Jarle på scenen under Nordisk Sångsymposium 2023 i Oslo

Succén upprepas: Nordisk Sångsymposium till Danmark 2026!

Sangens Hus i Danmark tar över stafettpinnen och står värd för Nordisk Sångsymposium 2026. Då kan sång- och musikintresserade från hela Norden återigen samlas kring föreläsningar, debatter, samtal, konserter och inspirerande sångprojekt.
En bild på Line Groth och Ida Olsonen samt texten FTR6 24–25.8

Feel the Rhythm 6, 24–25.8.2024

Välkommen på Feel the Rhythm i Helsingfors den 24–25 augusti! Workshopen leds av Line Groth och Ida Olsonen. OBS! Kursen är full, men du kan fortfarande anmäla dig till kölista.
Ett kollage på alla pristagare. Ljusgul bakgrund med en mörkare gul lagerkvist. Pristagarnas porträtt i bollar i zig-zag-format från vänster till höger.

Vi gratulerar årets pristagare!

Överväldigade, tacksamma och glada. Så kan man sammanfatta känslorna hos årets mottagare av förbundspriserna. Möt här personerna som på Musikgalan i Mariehamn premieras för sitt engagemang i det finlandssvenska sång- och musiklivet 2024.
Bild på en leende Riku Laurikka. Iklädd grå kostym och mörkblå skjorta. Står framför en rödbrun tegelvägg.

Riku Laurikka får dirigentpris

Dirigenten Riku Laurikka har tilldelats årets dirigentpris ur Kurt-Erik Långbackas fond, Finlands svenska sång- och musikförbunds dirigentpris. Prissumman är 2000 euro.
Färgglatt kollage med Sång- och musikfesten 2026-logon i mitten. 26:E sångfesten i Helsingfors. Granngul bakgrund med illustration av Domkyrkan, Ode, en dirigents händer, silhuett av en kör och noter.

Sång- och musikfest med rötter och vingar

Sång- och musikfestens repertoarplanering går framåt med god fart och konturerna för såväl huvudfestkonserten som inledningsevenemanget och rytmkörkonserten PULS blir allt tydligare.
Bild på passagerarfärja i bakgrunden med följande text ovanpå: Förbundsdag i Mariehamn. 20 april. Möten, prova på-körövning, musikgala, prisutdelning, flera röster.

Inbjudan och kallelse till FSSMF-förbundsdag 2024 i Mariehamn

Nu är det dags att anmäla delegater till förbundsdagen, harkla rösten för Pröva På repertoar-körövningen, ta fram smart casual-dressen för Musikgalan och nominera förbundspristagare.
Porträtt på Matilda Svenfelt med havet i bakgrunden. Hon är iklädd en svart, långärmad, figurnära klänning och håller armarna i kors. Tittar mot vänster, så man ser hennes profil. Hon har utsläppt rakt, blont hår.

Första Lillkung-stipendiet till Matilda Svenfelt

Det första stipendiet för unga körledare ur Lillkungs fond går till sångpedagogen, vokalisten och körledaren Matilda Svenfelt.

Arrangeringskurs med Matias Långbacka

Att arbeta som lärare på musikinstitut innebär ofta ett högt krav på flexibilitet i samspelssituationer. Instrumentsammansättningarna i ensembler och orkestrar är sällan sådana att ett överflöd av färdigt material finns tillhanda utan ofta uppstår behov av att anpassa arrangemangen på olika sätt. Men hur?

Stöd vår verksamhet med hjälp av Framtidsgåvan

Finlands svenska sång- och musikförbund deltar i Förbundsarenans pågående kampanj Framtidsgåvan.
Porträtt på Victoria med havet i bakgrunden. Hon ler, har lockigt ljusbrunt hår och en vit klänning med små svarta prickar.

Förbundets nya kommunikatör heter Victoria Palmgren

- Det är med stor entusiasm jag tar emot rollen som FSSMF:s kommunikatör, säger nyutnämnda Victoria Palmgren.

Hitta en kör att börja sjunga i

Följ Finlands svenska sång- och musikförbund på Facebook!