Koristerna står på en trappa klädda i gröna långa klänningar.

Florakören utlyser kompositionstävling

07.03.2023 kl. 08:33
År 2024 är det dags för Florakörens 80-årsjubileum. Inför jubileumsåret utlyser kören en kompositionstävling. Tävlingen blir den första i sitt slag i körens historia, skriver kören i ett pressmeddelande.

– I en aktiv och modern kör som Florakören är vi ständigt på jakt efter ny, bra musik, säger ordförande Sandra Nyman, och hänvisar till kompositionstävlingen.
    Kompositionstävlingen är öppen för alla kompositörer oberoende av nationalitet eller boningsort. Den sammanlagda prissumman är 7000 euro, som juryn kan fördela enligt eget beslut. Musikstilen är fri men verket bör vara skrivet för diskantkör a cappella i 4-8 stämmor och vara 3-6 minuter långt. Kompositionen får, men behöver inte anknyta till körens jubileumstema “Fristad”.
    – Florakören är ett mycket mångsidigt instrument som ger utrymme för olika slags musikaliska uttryck, berättar Florakörens nya dirigent Hanna Kronqvist.
   För en tonsättare är en kompositionstävling som denna en väldigt fin möjlighet att få sin musik framförd för en bred publik. För kören innebär tävlingen en chans att stifta bekantskap med helt nya kompositörer och nya musikaliska stilar.
   – Vi ser med spänning fram emot både tävlingsskörden och hela processen, säger Kronqvist och Nyman.

Tävlingen är öppen 15.2.2023-30.6.202

Mer information och tävlingsregler hittas på www.florakoren.fi. Bidrag och eventuella frågor skickas till florakorenkomposition2023@gmail.com.